Activiteiten

Tal van activiteiten in de buurt
Fietsen

Fietsen met vijfsterren, dat doe je in Overijssel. Een afwisselend landschap van rivieren, bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Voor toerfiets, e-bike, of mountainbike. Er is een uitgebreid fietsnetwerk en heel veel aansprekende fietsroutes. Rijd van knooppunt naar knooppunt, volg een smaakroute of laat het aan het toeval over. Je komt hier altijd uit op een mooie plek.

In de woonkamer van het appartement liggen verschillende fietsroutes en fietskaarten. Voor mooie fietsroutes kunt u ook kijken op:

Wandelen

In het Vechtdal kun je heel gevarieerd wandelen. En met het wandelnetwerk Vechtdal wordt het je ook nog eens heel gemakkelijk gemaakt. Van knooppunt tot knooppunt tot een Lange Afstandswandeling, zoals het Pieterpad of het Vechtdalpad langs de uiterwaarden van de Vecht. Zie voor de wandelroutes ook www.vechtdaloverijssel.nl.

Ook Salland is heeft prachtige wandelroutes (www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl). Een stevige wandeling over de Holterberg, lekker uitwaaien in het afwisselende waterlandschap langs de IJssel, dwars door de historische Hanzestad Deventer en pittoreske dorpen zoals Raalte en Wijhe wandelen? Met het Wandelnetwerk Salland ontdekt u de mooiste plekken van de regio Salland!

Wandelkaarten en lange en korte wandelroutes liggen voor uw klaar in de woonkamer van het appartement. Voor nog meer prachtige wandelroutes door de natuur kunt u kijken op www.landschapoverijssel.nl.

Wandeling door Hoonhorst met “Tezz en de tijdgeest”. Ook leuk voor kinderen!

De iPad voor deze wandeling van 2,5 km rondom Hoonhorst is te huren bij Anjerpunt Hoonhorst, Kerkstraat 7. Daar is de start van de route. Reserveren vooraf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten: 15,00 euro per iPad. Je huurt de iPad voor maximaal 3 uren, waarvoor je een huurovereenkomst invult. Tenminste één volwassene per iPad. Met 2 à 3 personen per iPad heb je het meeste plezier van en met de game. Onderweg kom je van alles te weten over Hoonhorst en omgeving en help je Tezz haar probleem op te lossen. Je iPad wijst je de weg, geeft aan waar je bent en waar je naar toe kunt lopen. Zie ook https://www.anjerpunten.nl/arrangement/2395/.

Landgoederenroute Dalfsen
In de gemeente Dalfsen vind je schitterende landgoederen, landhuizen en kastelen. Dalfsen wordt ook wel Landgoederendorp genoemd. Je vindt hier schitterende landgoederen, landhuizen en kastelen. In Dalfsen zijn er twee wandelroutes die langs een aantal van deze parels leiden. De landgoederenroute Dalfsen leidt langs parels als Huize den Berg, Landhuis den Aalshorst en je wandelt door het Sterrenbos en het Rechtense Veld. Je kan kiezen voor een lange en korte route. De officiële start van beide routes is bij het treinstation in Dalfsen. Je kunt er ook voor kiezen vanuit Hoonhorst te starten. De korte route is 8,5 km en de lange route is 15 km. In de woonkamer van de B&B liggen de routes voor u klaar. U kunt de routes ook downloaden via https://www.vechtdaloverijssel.nl/routes/Wandelen/wandelen-dalfsen/Landgoederenroute/.
De Hanzestedenroute

Onze locatie is een goede uitvalsbasis om de Hanzesteden Deventer, Hasselt, Hattem, Kampen en Zwolle te bezichtigen. Iedere binnenstad biedt de zogenaamde “Hanzestadswandeling”. Op de website www.visithanzesteden.nl staan nog meer fiets- en wandelsuggesties om deze prachtige steden te ontdekken.

Zwolle (10 km)
Het kan niet anders dat Zwolle een bruisende stad is. In 2018 werd Zwolle uitgeroepen tot de op 1 na beste binnenstad van Nederland, na Amsterdam. De mooie historische binnenstad met De karakteristieke gevels, de verdedigingsmuur, de sassenpoort, de peperbus en de stervormige stadsgracht zijn de publiekstrekkers bij uitstek. Verder zijn er natuurlijk vele winkels en restaurantjes. Op de Melkmarkt is het in de zomer altijd gezellig druk op de terrasjes. Voor cultuursnuivers is er natuurlijk museum “de Fundatie” met haar bijzondere “oog”. Kijk voor een actueel overzicht van activiteiten en evenementen in Zwolle op www.zwolle.nl.
Museum de Fundatie (Zwolle, 12 km) en Kasteel het Nijenhuis (Heino, 7 km)
Kasteel het Nijenhuis is een prachtig bewaard gebleven havezate werd tot 1984 bewoond door Dirk Hannema – grondlegger van Museum de Fundatie en oud-directeur van het Rotterdamse Museum Boymans. De beeldentuin rond het Nijenhuis, één van de grootste en meest bijzondere van Nederland, biedt een boeiende doorsnede van de moderne beeldhouwkunst uit de 20ste en 21ste eeuw. Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, middenin de binnenstad van Zwolle. In het museum zijn door het jaar heen verschillende kunstexposities te zien. Kijk voor actuele tentoonstellingen op www.museumdefundatie.nl.
Natuurgebied de Lemelerberg (19 km)
Tussen heide en jeneverbessen staan, even klimmen naar zo’n 78 meter hoogte en dan ... heel Overijssel kunnen overzien tot in Duitsland. Hoe bijzonder is dat? Tijdens een bezoek aan dit grootste natuurterrein van Landschap Overijssel maak je kennis met stille heideterreintjes, mystiek jeneverbesstruweel, loofbos, sprankelende bronnen en stuivende zandvlaktes. Dit veelzijdige terrein nodigt uit om lekker te wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken. Meer informatie vindt u via de volgende link: https://www.landschapoverijssel.nl/gebieden/lemelerberg.
Sauna Swoll (3,5 km)
Samen met Sauna Swoll bieden wij u een heerlijk arrangement. Zie “arrangementen”. Kom genieten van de vele sauna's en baden bij Sauna Swoll. Gedurende je bezoek kun je onbeperkt gebruik maken van heerlijke scrubzout en showergel. Bovendien kun je tijdens je bezoek deelnemen aan een van de vele opgietingen. Even helemaal ontspannen en je gedachten loslaten.
Bootje huren en andere outdoor-activiteiten (8 km)
Hiawatha actief biedt zowel in Dalfsen en Zwolle vele outdoor activiteiten voor jong en oud. Enkele voorbeelden zijn: bootje huren, boerengolf, geocoaching, huur van kickbikes (ook in Zwolle). Kijk voor meer informatie op www.hiawatha-actief.nl.
Zwemmen en waterskiën in de Wythmenerplas (7 km)
In de zomer lekker zwemmen in de Wythmenerplas of waterskien bij Lakeside cable park. Bij beachclub, brasserie, restaurant Lakeside kunt u ook genieten van heerlijke gerechten, cocktails en drankjes op het grote terras aan het water. Voor meer informatie, kijk op www.lakesidezwolle.nl.

Lenthe Farm Stables & Lodge

Slennebroekerweg 20
7722 JT Dalfsen

Telefoonnummers
+ 31 529 401 150
+ 31 654 958 468 (Ernst)
+ 31 624 116 737 (Patricia)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamers

Social media